Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Iran bør følge Egypts eksempel

USAs utenriksminister Hillary Clinton berømmer iranske opposisjonelle for deres mot under gårsdagens protest.

KOM MED STØTTEERKLÆRING TIL IRANSKE OPPOSISJONELLE: USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: EPA/Michael Reynolds/Scanpix
KOM MED STØTTEERKLÆRING TIL IRANSKE OPPOSISJONELLE: USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: EPA/Michael Reynolds/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi unner opposisjonen og de modige menneskene i gatene i byer over hele Iran den samme mulighet som de så egypterne gripe i forrige uke, sier Clinton.

Iranske sikkerhetsstyrker svarte med tåregass og paintballkuler da flere tusen opposisjonelle iranere samlet seg på Frihetsplassen i Teheran for å holde en demonstrasjon i går. I stedet for å ty til maktbruk burde iranske myndigheter lyttet til demonstrantene, ifølge den amerikanske utenriksministeren.

- Dette vitner om det iranske folkets mot og om hykleriet til det iranske regimet, et regime som i løpet av de tre siste ukene hele tida har hyllet det som har skjedd i Egypt. Når regimet nå har muligheten til å gi sitt eget folk de samme rettighetene som det har tatt til orde for på vegne av det egyptiske folket, viser det igjen sin sanne natur, sier Clinton.

Det politiske systemet i Iran må «åpnes opp slik at opposisjonen og sivilsamfunnet får slippe til», mener hun.

Ifølge henne har USA samme ønsker for den politiske utviklingen i Iran som landet har hatt for Egypt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media