- Iran er ansvarlig

Den danske utenriksministeren kontaktet i kveld sin iranske kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Danmarks utenriksminister Per Stig Møller forsøkte mandag kveld å komme i kontakt med den iranske utenriksministeren for å få ham til å garantere for den danske Teheran-ambassadens sikkerhet. Det fortalte en embetsmann i utenriksdepartementet til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Per Stig Møller forøker å få den iranske utenriksministeren til å gjøre alt som står i hans makt for å beskytte ambassaden og danskene. Og Per Stig Møller vil holde Iran ansvarlig for eventuelle skader, sier embetsmannen.

Den diplomatiske kontakten skyldes selvsagt demonstrasjonene ved den danske ambassade i Teheran mandag kveld. Omkring 400 demonstranter samlet seg til protest mot Muhammed-tegningene i Jyllands-Posten. De kastet brannbomber og stein mot bygningen.

HEKTISK KVELD: Danmarks utenriksminister Per Stig Møller holder Iran ansvarlig for skadene på ambassaden i Teheran. Foto: AP
HEKTISK KVELD: Danmarks utenriksminister Per Stig Møller holder Iran ansvarlig for skadene på ambassaden i Teheran. Foto: AP Vis mer