Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Iran er et par år fra å kunne lage atombomber

Tror leder for USAs militærstyrker i Midtøsten.

KAN IKKE BYGGE ATOMBOMBE ENDA: Iran er et par år unna å kunne bygge atombomber, mener general David Petraeus. Foto: SCANPIX
KAN IKKE BYGGE ATOMBOMBE ENDA: Iran er et par år unna å kunne bygge atombomber, mener general David Petraeus. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran er fortsatt «et par år» fra å kunne bygge ei atombombe, sier general David Petraeus, leder for USAs militærstyrker i Midtøsten.

- Vi tror det er et par år unna, men det kan være noe mer eller noe mindre. Det er helt opplagt mye vi ikke vet om hva som foregår i Iran, sa Petraeus til nyhetskanalen CNN søndag.

For å kunne bygge atombomber, må Iran ha tilgang til nok høyanriket uran til et atomstridshode, og landet må ha langdistanseraketter til å bære dem, påpeker den amerikanske generalen.

USAs etterretningstjenester mener Iran i 2003 stanset et hemmelig program for å utvikle atomvåpen. Iran hevder selv at landets atomvirksomhet kun har kraftproduksjon som formål.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!