Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Iran er venn med det israelske folk

En av Irans visepresidenter skryter av USA og Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran er venn med det israelske folk, sa en av Irans visepresidenter søndag, i skarp kontrast til de fiendtlige utfallene til president Mahmoud Ahmadinejad mot den jødiske staten.

Visepresident Esfandiar Rahim Mashaie, som er ansvarlig for turisme og en av Ahmadinejads nærmeste fortrolige, beskrev også det amerikanske folk som «en av verdens beste nasjoner», ifølge lokale medier.

- I dag er Iran venn med det amerikanske og det israelske folk. Ingen nasjon i verden er vår fiende, det er en ære, sa Rahim Mashaie ifølge nyhetsbyrået Fars og avisa Etemad.

- Vi har selvsagt fiender, og det begås urettferdige handlinger mot det iranske folk, sa han mens han besøkte en turismekonferanse i Teheran.

Ahmadinejad er beryktet for sine hyppige og voldsomme utfall mot Israel, som han har kalt et stinkende lik som er dømt til å forsvinne.

Rahim Mashaie er en av presidentens nærmeste fortrolige, noe som ble understreket da hans datter tidligere i år giftet seg med en Ahmadinejads sønn.

(NTB)

ISRAEL-VENN: Esfandiar Rahim-Mashaei, en av Irans visepresidenter, hevder landet ikke har noen fiender i verden. Foto: EPA
ISRAEL-VENN: Esfandiar Rahim-Mashaei, en av Irans visepresidenter, hevder landet ikke har noen fiender i verden. Foto: EPA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!