Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Iran forbeholder seg retten til å slå tilbake med full styrke

Svarer på Israels krav om en «rød linje».

UFORSONLIG: Mahmoud Ahmadinejad svarer på Israels utspill med å true med voldsomt motangrep.   REUTERS/Brendan McDermid (UNITED STATES - Tags: POLITICS)
UFORSONLIG: Mahmoud Ahmadinejad svarer på Israels utspill med å true med voldsomt motangrep. REUTERS/Brendan McDermid (UNITED STATES - Tags: POLITICS) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter Israels krav om en krystallklar grensedragning for landets kjernefysiske program, svarer Iran med et klart budskap om landet vil slå kraftig tilbake om det blir angrepet.

- Iran har styrke til å forsvare seg og forbeholder seg retten til å slå tilbake ethvert angrep med full styrke, heter det i en uttalelse fra den iranske FN-delegasjonen.

Uttalelsen kom etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarte kraftig mot Irans atomprogram i sin tale til FN torsdag kveld.

USA og Israel vil finne svaret på hvordan man skal hindre Iran i å skaffe seg atomvåpen, ifølge Netanyahu.

- Israel er i diskusjoner med USA om dette spørsmålet. Jeg er sikker på at vi kan stikke ut en kurs framover sammen, sa han til FNs hovedforsamling torsdag.

Statsministeren sa dette etter å ha tegnet et svært alvorlig bilde av Iran-situasjonen i talen i New York.

Ifølge Netanyahu vil Iran neste sommer være på randen av å ha nok anriket uran til å kunne produsere en atombombe.

- På dette sene tidspunktet er det bare en fredelig måte å hindre Iran i å skaffe seg atombomber på, og det er ved å trekke en klar, rød linje for Irans atomvåpenprogram, sa Netanyahu.

- Røde streker fører ikke til krig. Røde streker hindrer krig. Verdens framtid står på spill.

(NTB)

TYDELIG: Israels statsminister Benjamin Netanyahu illustrerte i går fra talerstolen i FNs generalforsamling hvor han mener grensa bør gå for det internasjonale samfunnet og når en intervensjon mot Iran må starte. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB Scanpix
TYDELIG: Israels statsminister Benjamin Netanyahu illustrerte i går fra talerstolen i FNs generalforsamling hvor han mener grensa bør gå for det internasjonale samfunnet og når en intervensjon mot Iran må starte. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media