Iran fordømmer amerikansk terrorstempel

Vedtak fra Representantenes hus stempler Irans revolusjonsgarde som en «utenlandsk terrororganisasjon».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran fordømmer vedtaket fra Representantenes hus i USA hvor Irans revolusjonsgarde stemples som en «utenlandsk terrororganisasjon».

Tirsdag fattet Representantenes hus i Kongressen et vedtak som oppfordrer USAs utenriksdepartement til å føre Irans revolusjonsgarde opp på lista over utenlandske terrororganisasjoner.

- Å stemple et FN-medlems væpnede styrker som en terrorgruppe, er en underlig og uhørt handling. Vedtaket er verdiløst og ugyldig, sier Mohammad Ali Husseini, som er talsmann for Irans utenriksdepartement.

- Slike dårlig gjennomtenkte avgjørelser og ubegrunnede handlinger bidrar ikke til fred og sikkerhet i verden, sier Hosseini.

USA mener den iranske elitestyrken, som teller 125.000 mann, støtter ekstremister i Afghanistan og Irak og andre steder i Midtøsten. Å definere den som en terrororganisasjon vil åpne for økonomiske sanksjoner.

(©NTB)

STEMPLET SOM TERRORORGANISASJON:
Et medlem av Irans revolusjonsgarde viser en gutt hvordan han skal bruke maskingevær under en utstilling til minne om krigen mellom Iran og Irak i Teheran onsdag. Tirsdag fattet Representantenes hus i USA et vedtak hvor revolusjonsgarden stemples som en terrororganisasjon. Foto: Morteza Nikoubazl REUTERS/SCANPIX
STEMPLET SOM TERRORORGANISASJON: Et medlem av Irans revolusjonsgarde viser en gutt hvordan han skal bruke maskingevær under en utstilling til minne om krigen mellom Iran og Irak i Teheran onsdag. Tirsdag fattet Representantenes hus i USA et vedtak hvor revolusjonsgarden stemples som en terrororganisasjon. Foto: Morteza Nikoubazl REUTERS/SCANPIX Vis mer