- Iran fortsetter arbeidet med atombombe

Amerikanske myndigheter beskylder Iran for fortsatt å forsøke å lage en atombombe. De har ikke holdt løftet fra i fjor om å stanse arbeidet med å anrike uran, sier USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi er ikke i tvil om at Iran fortsatt har et atomvåpenprogram, sa John Bolton, statssekretær i det amerikanske utenriksdepartementet under en sikkerhetskonferanse i Berlin torsdag.

- De har ikke, slik vi ser det, overholdt forpliktelsene fra oktober om å stanse arbeidet med å anrike uran, fortsatte han.

Avviser

Men Irans utenriksminister Kamal Kharrazi avviste beskyldningene. Han sa landet har fredelige hensikter med å utvikle atomenergi.

- Vi har besluttet å utvikle kjernefysisk teknologi til fredelige formål, og vi står fast på at det er vår legitime rett, sa Kharrazi. - Selvsagt følger vi ingen programmer for å produsere våpen, la han til.

Utenriksministeren sa myndighetene vil samarbeide med Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) for å vise at de overholder sine forpliktelser.

Tyskland, Frankrike og Storbritannia overtalte i fjor Iran til å stanse arbeidet med å anrike uran. Landet gikk også med på å la IAEA gjennomføre grundige inspeksjoner i landet.

Sentrifuge

Tidligere torsdag opplyste vestlige diplomater at Iran har unnlatt å gjøre rede for planer om konstruksjonen av en sentrifuge som brukes til å anrike uran. IAEA er kommet på sporet av maskinen ved hjelp av informasjon fra Libya og andre land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer