Iran har avfyrt langdistanseraketter

Krigsretorikken fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går truet ayatolla Khameneis representant Ali Shirazi med at Israel og amerikanske baser i regionen ville bli satt i brann dersom USA og Israel går til angrep på landet. I dag understreket Iran budskapet ved å avfyre en rekke raketter under krigsspillet Great Prophet III.

Iran avfyrte ni lang- og mellomdistanseraketter, melder iransk tv. Ifølge BBC er en av rakettene av typen Shahab-3, som skal ha en rekkevidde på 2000 kilometer, og vil dermed være i stand til å treffe både israelske og amerikanske mål i Midtøsten.

- Vi er rede til å forsvare integriteten til det iranske folket, sier Hussein Salami, kommandøren for revolusjonsgardens flyvåpen.

Med rakettutskytningen har Iran sendt et sterkt signal om at de slett ikke vil presses til å nedlegge atomprogrammet sitt. Iran hevder at de kun er interessert i atomenergi, men resten av verden frykter at Iran skal produsere atomvåpen.

Tidligere i uka krevde G8-lederne at Iran må stanse anrikningen av uran før dersom den lovede «gulroten» med økonomiske insentiver skal gjennomføres, men president Mahmoud Ahmadinejad avviste kravet som «illegitimt».

MEKTIG SIGNAL TIL VESTEN: En rakett av typen Shahab-3 være avfyrt, ifølge iransk tv. Iran har brukt flere år på å utvikle langdistanseraketten, som skal ha en rekkevidde på 2000 kilometer. Foto:  AFP PHOTO/MEHR NEWS
MEKTIG SIGNAL TIL VESTEN: En rakett av typen Shahab-3 være avfyrt, ifølge iransk tv. Iran har brukt flere år på å utvikle langdistanseraketten, som skal ha en rekkevidde på 2000 kilometer. Foto: AFP PHOTO/MEHR NEWS Vis mer