Iran har avfyrt langdistanseraketter

Krigsretorikken fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går truet ayatolla Khameneis representant Ali Shirazi med at Israel og amerikanske baser i regionen ville bli satt i brann dersom USA og Israel går til angrep på landet. I dag understreket Iran budskapet ved å avfyre en rekke raketter under krigsspillet Great Prophet III.

Iran avfyrte ni lang- og mellomdistanseraketter, melder iransk tv. Ifølge BBC er en av rakettene av typen Shahab-3, som skal ha en rekkevidde på 2000 kilometer, og vil dermed være i stand til å treffe både israelske og amerikanske mål i Midtøsten.

- Vi er rede til å forsvare integriteten til det iranske folket, sier Hussein Salami, kommandøren for revolusjonsgardens flyvåpen.

Med rakettutskytningen har Iran sendt et sterkt signal om at de slett ikke vil presses til å nedlegge atomprogrammet sitt. Iran hevder at de kun er interessert i atomenergi, men resten av verden frykter at Iran skal produsere atomvåpen.

Tidligere i uka krevde G8-lederne at Iran må stanse anrikningen av uran før dersom den lovede «gulroten» med økonomiske insentiver skal gjennomføres, men president Mahmoud Ahmadinejad avviste kravet som «illegitimt».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer