Flystyrten i Iran

- Iran har ryddet ulykkesstedet

Før utenlandske granskere har ankommet. - Fullstendig absurd, sier ambassadør.

- RYDDET I GÅR: Mesteparten av vrakrestene etter Boeing 737-800-maskinen var fjernet fra åstedet allerede i går, ifølge CBS' korrespondent. Foto: Fatemeh Bahrami / Anadolu / Abacapress / NTB Scanpix
- RYDDET I GÅR: Mesteparten av vrakrestene etter Boeing 737-800-maskinen var fjernet fra åstedet allerede i går, ifølge CBS' korrespondent. Foto: Fatemeh Bahrami / Anadolu / Abacapress / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Iranske myndigheter har ryddet bort mesteparten av vrakrestene etter flystyrten natt til onsdag - før utenlandske etterforskere har ankommet landet. Det melder den amerikanske kanalen CBS' korrespondent Elizabeth Palmer ifølge Al-Arabiya.

Palmer skriver på Twitter at hun i dag ble bedt om å forlate stedet av sikkerhetsstyrker, men var samtidig vitne til at vanlige folk, ikke tjenestemenn, oppholdt seg der og tok med seg vrakrester.

- Ingen sikkerhet. Ingen sperringer. Ingen tegn til granskere, skriver hun.

- Ofrene og særlig deres familier fortjener bedre enn dette. Dette er en helt uakseptabel respons fra Iranerne, tvitrer Michael Stephens, britisk Midtøsten-ekspert og medlem av tenketanken RUSI.

- Fullstendig absurd

TV-bilder viste i går en bulldoser på ulykkesstedet, tilsynelatende i gang med å fjerne vrakrester. I dag tilbakevises dette på det sterkeste av Hamid Baeidinejad, Irans ambassadør til Storbritannia.

- Det er fullstendig absurd, sier ambassadøren ifølge Sky News.

- Flyulykker er et veldig teknisk anliggende. Jeg kan ikke dømme, du kan ikke dømme, reportere på bakken kan ikke dømme. Ingen kan dømme. En utenlandsk minister eller en statsminister kan ikke dømme i denne saken, slår han fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer