Iran har tatt kontroll over frakteskip, nå svarer USA

Skudd ble avfyrt.

KOM TIL UNNSETNING: Det var dette skipet, USS Farragut, som kom fraktskipet til unnsetning da det ble avfyrt skudd fra det iranske militæret. Foto: SIPA USA
KOM TIL UNNSETNING: Det var dette skipet, USS Farragut, som kom fraktskipet til unnsetning da det ble avfyrt skudd fra det iranske militæret. Foto: SIPA USA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):

SISTE: Den amerikanske marinen responderte med å sende et fly for å overvåke situasjonen, ifølge CNN.

Et iransk nyhetsbyrå meldte ved 17-tiden at et iransk skip har tatt kontroll over et amerikansk fartøy med et mannskap på 34 i Persiabukta, ifølge NTB. Dette benektet Pentagon.

USA sendte tidlig en båt, USS Farrgut, som kom skipet til unnsetning.

- Ikke amerikansk Ifølge Pentagon er dette et skip som tilhører rederiet M/V Mærsk Tigris. Det var på vei gjennom Hormuz-stredet i Persiagulfen.

Pentagons talsmann, Steve Warren, sier at fartøyet som var involvert seilte under flagg fra Marshall-øyene, og at ingen amerikanere var om bord, ifølge BBC.

Ifølge al-Jazeera skal det iranske militæret ha bordet skipet fordi skipet tok seg inn i iransk territorialfarvann.

Pentagon mente at det var «upassende» å fyre av skudd mot tankeren.

Selv om Marshall-øyene fikk full selvstendighet fra USA i 1986, så har USA fortsatt full myndighet og ansvar for landets sikkerhet og forsvar, ifølge Washington Times.

Ble løsnet skudd Båtens kaptein ble kontaktet av iransk militær da han var på vei gjennom Persiagulfen. Militæret skal ha ønsket at båten skulle ta seg nærmere mot iransk territorialfarvann. Dette skal kapteinen ha nektet å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.