Iran henretter tenåringsjente

Stakk ihjel voldtektsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En atten år gammel jente er dømt til døden i Teheran etter at hun drepte en mann hun sier forsøkte å voldta henne, melder AFP.

Kvinnen, som kun er identifisert som Nazanin sa i rettssaken at hun handlet i nødverge da hun stakk mannen til døde i mars i fjor, ifølge den iranske avisen Etemad.

Nazanin var da sytten år gammel.

Hun hadde vært ute med sin niese og deres kjærester utenfor Teheran da to menn hadde begynt å plage dem. Jentenes kjærester stakk fra stedet.

- Jeg begikk mord for å forsvare meg og min niese, jeg mente ikke å drepe ham, sa jenta under rettssaken.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, fordi ingen kom for å hjelpe oss.

En annen kvinne ble i januar i fjor frikjent for drap i nødverge etter en sju år lang kamp i retten, og i oktober 2004 ble en 16-årig jente hengt foran en folkmengde etter å ha begått handlinger «uforenlige med kyskhet».

Presses av EU

EU og flere humanitære organisasjoner har forsøkt å legge press på Iran for å stoppe henrettelser av mindreårige, og FNs generalforsamling har vedtatt en ikke-bindende resolusjon som fordømmer praksisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer