Iran henrettet mann etter drap på atomfysiker

Var også mistenkt for å ha spionert for israelsk etteretning.

HENGT: Majid Jamali Fashi ble dømt og hengt tirsdag, for drapet på den iranske atomforskeren Masoud Ali Mohammadi. Masoud Ali Mohammadi var atomforsker og professor i fysikk ved et iransk universitet. Han ble drept i et bombeangrep i Teheran i januar i 2010. Foto: Raheb Homavandi / REUTERS / SCANPIX
HENGT: Majid Jamali Fashi ble dømt og hengt tirsdag, for drapet på den iranske atomforskeren Masoud Ali Mohammadi. Masoud Ali Mohammadi var atomforsker og professor i fysikk ved et iransk universitet. Han ble drept i et bombeangrep i Teheran i januar i 2010. Foto: Raheb Homavandi / REUTERS / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som var dømt for å ha spilt en sentral rolle i drapet på en iransk atomfysiker i 2010, ble tirsdag hengt i Iran.

Den drapsdømte mannen ble av iranske myndigheter også mistenkt for å ha spionert for israelsk etterretning.

- Majid Jamali Fashi, som var Mossad-spion og som drepte Masoud Ali Mohammadi, vår nasjons atomforsker, ble hengt tirsdag morgen, melder det iranske nyhetsbyrået IRNA.

Masoud Ali Mohammadi var atomforsker og professor i fysikk ved et iransk universitet. Han ble drept i et bombeangrep i Teheran i januar i 2010.

Iran anklager Israel og USA for å stå bak drapet på i alt fire forskere og kjernefysiske eksperter siden 2010.

(NTB)