Iran hevder å ha avslørt terrorgruppe med israelsk forbindelse

Flere medlemmer pågrepet, ifølge iranske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorgruppa beskrives som stor av iranske medier.

- Irans etterretningsdepartement har kunngjort at det har identifisert en stor terrorgruppe fra det sionistiske regimet (Israel) og har pågrepet flere av gruppens medlemmer som har operert inne i Iran, meldte det statlige nyhetsbyrået IRNA tirsdag.

Ifølge IRNA ble de mistenkte arrestert mens de var i ferd med å forberede terrorhandlinger.

- Gruppen hadde et stort antall bomber, maskingeværer og militært kommunikasjonsutstyr, ifølge IRNA.

Drap på forskere - Operasjonen førte til at vi identifiserte et sionistisk hovedkvarter i et av regionens land, het det videre, uten at landet ble navngitt.

Teheran har tidligere anklaget Israel for å stå bak drap på flere iranske forskere knyttet til landets atomprogram.

Det siste drapet skjedde i januar da en atomforsker ble drept i Teheran etter at en motorsyklist i fart festet en bombe til bilen hans.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters kunngjør Iran fra tid til annen pågripelser av personer de mistenker for å arbeide for etterretningstjenester fra USA, Storbritannia eller Israel, men det er sjelden at iranske myndigheter klarer å komme opp med konkrete bevis.

Rekrutterer opprørere? Den siste tiden har det sjiamuslimske regimet i Teheran anklaget Israel og USA for å rekruttere sunnimuslimske opprørere i den sørøstlige provinsen Sistan-Baluchestan for å gjennomføre sabotasjeaksjoner og rekognoseringstokt.

Forholdet mellom Iran og nabolandet Aserbajdsjan har også blitt mer og mer anstrengt i det siste, der begge land anklager hverandre for å forberede terrorhandlinger.

Teheran liker dårlig Aserbajdsjans nære bånd til Israel.

(NTB)