Iran innrømmer: - Skjøt ned fly

«Menneskelig feil» er årsaken, men denne feilen ble gjort på grunn av de amerikanske truslene og presset, ifølge Irans ledere.

SKJØT NED: Iran innrømmer at de «utilsiktet» skjøt ned passasjerflyet som styrtet utenfor Teheran onsdag morgen. Foto: Reuters / NTB scanpix
SKJØT NED: Iran innrømmer at de «utilsiktet» skjøt ned passasjerflyet som styrtet utenfor Teheran onsdag morgen. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Iran innrømmer at de «utilsiktet» skjøt ned det ukrainske passasjerflyet som styrtet utenfor Teheran tidligere denne uka, skriver nyhetsbyrået AP.

Den iranske presidenten Hassan Rouhani melder at «menneskelig feil» var årsaken, men sier videre at det var de amerikanske truslene som førte til at feil ble gjort, melder Iran på Twitter.

Også landets utenriksminister, Javad Zarif, melder det samme: «Menneskelig feil i krisetid: Amerikansk eventyrlyst førte til katastrofe. Våre dypeste unnskyldninger og kondolanser til vårt folk, ofrenes familier og andre nasjoner som er berørt», skriver Zarif.

Beklager og vil lære

Flyet skal ifølge Iran ha flydd nær et «sensitivt militært senter», som tilhører Revolusjonsgarden, og ble forvekslet med et «fiendtlig mål», heter det i en uttalelse fra det iranske militæret.

I uttalelsen står det også at Iran er i «høyeste beredskapstilstand» som følge av spenningene med USA

- Under disse forholdene, og på grunn av menneskelig feil, og på en utilsiktet måte, ble flyet truffet, heter det i uttalelsen fra militæret.

Iran beklager katastrofen og legger til at de vil oppgradere systemene sine for å forhindre slike «feil» i framtida, skriver Sky News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer