- Iran kan spille rolle i Syria-forhandlinger

USAs utenriksminister John Kerry åpner for iransk løsning.

ÅPNER FOR IRANSK LØSNING:  har for første gang antydet at Iran kunne spille en indirekte rolle i forbindelse med forhandlingene for å få slutt på krigen i Syria. Foto: EPA/JAMAL NASRALLAH/NTB Scanpix
ÅPNER FOR IRANSK LØSNING: har for første gang antydet at Iran kunne spille en indirekte rolle i forbindelse med forhandlingene for å få slutt på krigen i Syria. Foto: EPA/JAMAL NASRALLAH/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA har for første gang antydet at Iran kunne spille en indirekte rolle i forbindelse med forhandlingene for å få slutt på krigen i Syria.

USA har lenge vært imot Russlands og andres forslag om å invitere Iran til Genève-konferansen om Syria i slutten av januar.

USA anklager Iran for å forsyne både regimet i Syria og Hizbollah-militsen som er alliert med Syria, med våpen og penger

USAs utenriksminister John Kerry understreker at Iran ikke kan delta på konferansen før landet sier seg enig i at regimet i Syria må erstattes av et midlertidig overgangsstyre.

Men for første gang har han åpnet døra for en indirekte iransk deltakelse.

- Kan de bidra fra sidelinja? Kan det være at deres ambassade i Genève kan bidra til prosessen? Det kan være det fins måter, sa han i Jerusalem søndag.

- Vi ville være glad om Iran kan være til hjelp. Alle ville være glad om Iran var til hjelp, sa han.

Krangling om deltakerlista har vært en av hindringene som har forsinket konferansen. Kerry har jobbet hardt for å få både regimet og opposisjonen til å bli med, men det er til sjuende og sist FNs generalsekretær som sender invitasjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer