«SÅ SNART SOM MULIG»: Irans utenriksminister, Manouchehr Mottaki, sier landet er villig til å delta i atomsamtaler. Foto: REUTERS / David Mdzinarishvili / SCANPIX.
«SÅ SNART SOM MULIG»: Irans utenriksminister, Manouchehr Mottaki, sier landet er villig til å delta i atomsamtaler. Foto: REUTERS / David Mdzinarishvili / SCANPIX.Vis mer

Iran klar til atomsamtaler

Forhandlingene kan bli gjenopptatt så snart som mulig, ifølge Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran vil delta i atomsamtaler, og forhandlingene kan bli gjenopptatt så snart som mulig, opplyser landets utenriksminister Manouchehr Mottaki.

Søndag opplyser Mottaki at Iran har blitt enig med Tyrkia om at atomsamtalene kan holdes der «så snart som mulig», men at ytterligere detaljer, som dato, ikke er avklart ennå.

Medlemmene av FNs sikkerhetsråd samt Tyskland har tidligere foreslått forhandlinger om Irans omstridte atomprogram i løpet av november, men selv om iranske myndigheter har holdt døren på gløtt for samtaler, er det først nå de har varslet at de vil delta.

EUs utenrikssjef Catherine Ashton sa søndag at hun avventer en formell henvendelse fra myndighetene i Teheran om når og hvor forhandlingene kan finne sted.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu møter søndag USAs visepresident Joe Biden. Ifølge kilder nær Netanyahu kommer han til å ta opp trusselen fra Irans atomprogram med Biden.

Netanyahu kommer til å si at «den eneste måten man kan forsikre seg om at Iran ikke vil utvikle atomvåpen er å skape en troverdig trussel om at man vil gå til militær aksjon dersom atomvåpenkappløpet ikke stanser», sa kilden ifølge Reuters.

(NTB).