Iran løslater fem ansatte ved den britiske ambassaden

Fire sitter fortsatt til avhør.

LØSLATER AMBASSADEANSATTE: Iranske myndigheter pågrep søndag ni ansatte ved den britiske ambassaden. Nå er fem løsatt, mens fire sitter i avhør. Bildet viser opprørspolitiet i Teherans gater for noen dager siden..    AFP PHOTO/ STRINGER
LØSLATER AMBASSADEANSATTE: Iranske myndigheter pågrep søndag ni ansatte ved den britiske ambassaden. Nå er fem løsatt, mens fire sitter i avhør. Bildet viser opprørspolitiet i Teherans gater for noen dager siden.. AFP PHOTO/ STRINGERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Skynews melder at fem av de ni ansatte ved Storbritannias ambassade i Iran nå løslates. Iranske medier meldte på søndag at flere fra ambassaden ble pågrepet angivelig for å ha vært involvert i demonstrasjoner.

- Av ni ansatte, er fem av dem løslatt. Resten blir avhørt, sa Hassan Quashqavi, en talsmann for den iranske regjeringen.

Qashqavi hevdet Miliband understreket at det ikke er Storbritannias intensjon å blande seg inn i Irans indre anliggende.

Storbritannias utenriksminister, David Milliband, og hans iranske kollega, Manouchehr Mottaki, hadde søndag samtaler der de prøvde å finne en løsning på konflikten.

Milliband har tidligere omtalt pågripelsen av de ansatte ved ambassaden som ren trakassering, og forholdet de to landene har vært svært anspent den siste tiden.

De ansatte ved den britiske ambassaden er alle av iransk nasjonalitet, og ifølge iranske myndigheter skal de altså ha tatt del i demonstrasjoner og oppfordret til uro.