- BORTFØRT: Iran mener landet kan bevise at den iranske atomforskeren Shahram Amiri er bortført av USA. Foto: Scanpix/AFP Photo/Press TV
- BORTFØRT: Iran mener landet kan bevise at den iranske atomforskeren Shahram Amiri er bortført av USA. Foto: Scanpix/AFP Photo/Press TVVis mer

Iran mener CIA-agenter bortførte atomforsker

Iran har lagt fram bevismateriale for å bevise at atomforskeren Shahram Amiri er bortført av USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Iran har nå lagt fram sitt bevismateriale for den sveitsiske ambassaden i Teheran, sier det iranske utenriksdepartementets pressetalsmann Ramin Mehmanaparast til fjernsynskanalen Press. Den sveitsiske ambassaden representerer USA i Iran.

Iran mener Shahram Amiri ble bortført av agenter fra den amerikanske etterretningstjenesten CIA under et besøk i Saudi-Arabia i fjor.

Den 29. juni viste iransk fjernsyn en video hvor en mann som sier han er Amiri, forteller at han har rømt fra CIA i delstaten Virginia i USA.

- Jeg kan når som helst blitt pågrepet på nytt av amerikanske agenter. Jeg er ikke fri, og jeg får ikke lov til å ta kontakt med min familie. Hvis noe skjer og jeg ikke kommer hjem i live, vil USAs regjering være ansvarlig, sier mannen.

USA har avvist opplysningene i videoen. USA har også avvist opplysninger om at Amiri frivillig skal ha innledet et samarbeid med CIA.

(NTB)