Iran møter Vesten til atomsamtaler i dag

Kan bli nødvendig med flere, sier Iran-utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans utenriksminister sier atomsamtalene med vestlige ledere i Geneve lørdag er et positivt steg, men tror det kan bli nødvendig med flere møter.

- Vi anser forhandlingene i Geneve i dag som positive og konstruktive, sa Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki lørdag.

- Dagens møte kan bli etterfulgt av flere andre, slik at alle parters syn kan bli lagt på bordet og slik at vi kan oppnå en avtale, fortsatte han.

• Les også: - USA sender diplomater til Iran

Vestlige diplomater skal lørdag ha samtaler med Irans atomforhandler Saeed Jalili i Sveits for å prøve å løse den langvarige konflikten om Irans atomprogram.

Vesten frykter Iran prøver å utvikle atomvåpen, men Iran sier de har fredelige hensikter, og at de kun driver anrikning av uran for bruk i atomkraftverk.

Det hvite hus kunngjorde onsdag at viseutenriksminister William Burns, nummer tre på rangstigen i USAs utenriksdepartement, skal delta på møtet.

Også EUs utenrikspolitiske sjef Javier Solana og diplomater fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Russland og Kina vil delta.

POSITIV: Iran-utenriksminister Manouchehr Mottaki mener dagens møter er positive, og tror det kan bli flere. Foto: AP
POSITIV: Iran-utenriksminister Manouchehr Mottaki mener dagens møter er positive, og tror det kan bli flere. Foto: AP Vis mer

(NTB)