Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iran nekter å diskutere landets atomprogram

Setter restriksjoner på forhandlingsmøtet som skal være i Genève torsdag.

VIL IKKE DISKUTERE: Irans president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: REUTERS/Raheb Homavandi
VIL IKKE DISKUTERE: Irans president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: REUTERS/Raheb Homavandi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Iran sier at det er uaktuelt å diskutere det makthaverne i Teheran kaller landets «kjernefysiske rett» under forhandlingene om landets atomprogram i Genève torsdag.

Bygger nytt anlegg

I forrige uke ble det kjent at Iran holder på å bygge et nytt anlegg for anriking av uran, og mandag gjennomførte Iran prøveoppskytning av to langdistanseraketter.


Lederen av Irans organisasjon for atomenergi, Ali Akbar Salehi, gjorde det tirsdag uttrykkelig klart at Iran verken vil diskutere det nye anlegget eller andre temaer relatert til landets atomprogram under forhandlingene i Genève.


- Vi kan diskutere nedrustning og ikke-spredning og andre generelle temaer, sa Salehi.


Tviler på fredelige hensikter

USA mener at Iran ikke bare har fredelige hensikter med sitt atomprogram og utelukkende skal bruke det til å produsere energi, slik iranerne selv hevder, men at Irans egentlige mål er å produsere atomvåpen.


Torsdag møter Iran representanter fra USA, Storbritannia, Frankrike, Russland, Tyskland og Kina i Genève. Men allerede nå sier landet at de nekter å diskutere landets atomprogram på møtet. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling