Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iran nekter å sende anriket uran til utlandet

Trosser IAEA.

UAKTUELT: Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki sier det er uaktuelt for ham å gå med på IAEA-avtalen slik den nå foreligger. Foto: REUTERS/Morteza Nikoubazl/SCANPIX
UAKTUELT: Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki sier det er uaktuelt for ham å gå med på IAEA-avtalen slik den nå foreligger. Foto: REUTERS/Morteza Nikoubazl/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Iran utelukker å sende sitt anrikede uran ut av landet for videre foredling, noe et utkast fra IAEA tar til orde for.


- Vi vil helt sikkert ikke sende vårt anrikede uran til utlandet, men vi kan vurdere å gjøre en byttehandel innenfor landets grenser, sa Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki onsdag.

I avtalen fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) foreslås det at Iran skal sende 75 prosent av sitt uran til Russland og Frankrike for videreforedling.

Slik skal omverdenen kunne kontrollere at Irans uran kun går til fredelige formål. Etter mellomstoppene skal stoffet så etter planen bringes tilbake til Iran.

USA har tidligere avvist muligheten for at Iran kan endre på IAEA-avtalen.

- Diplomati er ikke svart eller hvitt. Å presse Iran til å godta noe, er ikke en diplomatisk tilnærming, sier Mottaki.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media