Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iran opprettholder dødsdom på tysker

Teheran (NTB-AFP): En ankedomstol i Iran opprettholder dødsdommen på den tyske forretningsmannen Helmut Hofer, skriver avisa Irans nyheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hofer fikk dødsdommen i januar for å ha hatt et forhold til en muslimsk kvinne. Dødsdommen er i henhold til iransk lov, som forbyr seksuelle forhold mellom muslimer og ikke-muslimer.

Irans høyesterett satte senere dommen til side, men nå har ankedomstolen funnet mannen skyldig i henhold til loven og dømt ham til døden ved henging. Kvinnen er dømt til 100 piskeslag.

Hofers advokat hadde anket dommen på bakgrunn av at den 57-årige forretningsmannen konverterte til islam etter at forholdet var innledet.

Saken har vakt oppsikt i de to landene og har ført til et meget spent forhold mellom Tyskland og Iran. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling