<strong>ØKONOMISK KRISE:</strong> Irans president Mahmoud Ahmadinejad mener landet hans er utsatt for «en psykologisk krig i valutamarkedet». USAs myndigheter mener imidlertid det er Irans egne ledere som må ta skylden for sanksjonene og den økonomiske krisen som har oppstått. Foto: ABEDIN TAHERKENAREH / EPA / NTB SCANPIX
ØKONOMISK KRISE: Irans president Mahmoud Ahmadinejad mener landet hans er utsatt for «en psykologisk krig i valutamarkedet». USAs myndigheter mener imidlertid det er Irans egne ledere som må ta skylden for sanksjonene og den økonomiske krisen som har oppstått. Foto: ABEDIN TAHERKENAREH / EPA / NTB SCANPIX Vis mer

Iran rammet av økonomisk krise

- Sanksjonsregimet har hatt en betydelig negativ innvirkning på Irans økonomi, sier Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA er godt fornøyd med at sanksjonene mot Iran har skapt økonomisk krise og fått landets valuta til å falle som en stein.

Tilstanden i den iranske økonomien er blitt kraftig forverret den siste tiden, og mandag mistet valutaen rijal 17 prosent av sin verdi.

- Som vi har sett de siste 36 timene, er det ingen tvil om at sanksjonsregimet har hatt en betydelig negativ innvirkning på Irans økonomi. Dette var tilsiktet, sier Jay Carney, talsmann for Det hvite hus.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad mener landet hans er utsatt for «en psykologisk krig i valutamarkedet». I løpet av det siste året har den iranske valutaen mistet så mye som 80 prosent av verdien.

Formålet med de internasjonale sanksjonene er å tvinge Iran til å oppgi sitt atomprogram. Vestlige land og Israel frykter at Iran er i ferd med å utvikle atomvåpen, noe myndighetene i landet avviser.

USAs regjering mener det er Irans egne ledere som må ta skylden for sanksjonene og den økonomiske krisen som har oppstått.

- Det iranske folket forstår hvem som er ansvarlig for de økonomiske omstendighetene som har oppstått fordi regimet nekter å overholde sine forpliktelser, sa Carney tirsdag.

Motstandere av Ahmadinejad i Irans nasjonalforsamling mener regjeringen selv må ta mye av skylden for krisen og tror ikke sanksjonene er den viktigste årsaken til problemene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer