Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iran-saken til Sikkerhetsrådet

Atomstriden må løses av FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Styret i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) kom i dag til et vedtak om å overlate konflikten rundt Irans atomprogram til FNs sikkerhetsråd, melder NTB og BBC News.

27 land stemte for vedtaket, tre land stemte mot, mens fem land avsto fra å stemme.

Resolusjonen utelukker sanksjoner mot Iran for en periode på minst én måned. Dette skal ha vært en forutsetning for å få Russland og Kina til å godta resolusjonen.

Landene som stemte imot, var Venezuela, Cuba og Syria.

Iranske myndigheter sier nå de vil sette i verk en rekke mottiltak som en reaksjon på at landets atomprogram bringes inn for Sikkerhetsrådet. Iranske tjenestemenn sa i dag at de ville begrense IAEAs adgang til atomanleggene i landet, samtidig som landet vil utvikle en teknikk for å anrike uran i stor skala.

Iran har hele tida nektet for at atomanleggene i landet brukes for å frambringe atomvåpen, og hevder de bare brukes til energiproduksjon.

TIL SIKKERHETSRÅDET: Irans ambassadør i IAEA, Aliasghar Soltaniyeh, prater med formannen for IAEAs styre, Yukiya Amano. Foto: Scanpix/Reuters
TIL SIKKERHETSRÅDET: Irans ambassadør i IAEA, Aliasghar Soltaniyeh, prater med formannen for IAEAs styre, Yukiya Amano. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!