MOT EN SLUTT: Forhandlingene om Irans atomprogram, som både USAs utenriksminister John Kerry (t.v.) og hans franske kollega Laurent Fabius (t.h.) er involvert i, foregår på et hotell i Lausanne i Sveits. Foto: Brendan Smialowski / Pool / Reuters / NTB scanpix
MOT EN SLUTT: Forhandlingene om Irans atomprogram, som både USAs utenriksminister John Kerry (t.v.) og hans franske kollega Laurent Fabius (t.h.) er involvert i, foregår på et hotell i Lausanne i Sveits. Foto: Brendan Smialowski / Pool / Reuters / NTB scanpixVis mer

- Iran-samtaler i sluttfasen

Partene nærmer seg en avtale om Irans omstridte atomprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene om Irans omstridte atomprogram nærmer seg slutten, fremholdt Tysklands utenriksminister da han sluttet seg til samtalene lørdag.

- Etter ti eller nesten tolv års samtaler med Iran, innledes her det som så å si er sluttfasen, sa utenriksminister Frank-Walter Steinmeier da han kom til Lausanne i Sveits.

Tirsdag er satt som frist for å komme fram til et rammeverk for en avtale om Irans atomprogram. USAs utenriksminister John Kerry og hans iranske kollega Mohammed Javad Zarif har vært i Sveits i flere dager allerede for å arbeide med en avtale.

Iran forhandler med USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Russland og Kina om en atomavtale. Lørdag uttrykte diplomater som kjenner forhandlingene, optimisme.

- Begge parter er veldig, veldig nær å ta det siste skrittet, og dette kan bli signert eller avtalt og kunngjort muntlig, sier en iransk kilde til nyhetsbyrået Reuters.

(NTB)