Iran, Saudi-Arabia og Russland kritiserer Norge i menneskerettshøring

- Ikke alle anbefalinger Børge Brende bør akseptere.

SVARTE OM MENNESKERETTIGHETER: Utenriksminister Børge Brende svarte om menneskerettigheter i Norge under en høring i Geneve i dag. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
SVARTE OM MENNESKERETTIGHETER: Utenriksminister Børge Brende svarte om menneskerettigheter i Norge under en høring i Geneve i dag. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utenriksminister Børge Brende er i dag i Genève for å svare på det norske arbeidet med menneskerettigheter.

I alt 91 land skal kommentere og stille spørsmål om menneskerettighetenes kår i Norge. Blant landene finnes en lang rekke som ikke akkurat er kjent for sitt engasjement innen menneskerettigheter, som Saudi-Arabia, Iran, Kina, Russland og Cuba.

Flere av disse landene hadde også påpakninger å komme med på Norges praksis.

Vil stoppe relgionskritikk Den iranske representanten ba Norge gjøre mer for å hindre diskriminering og hatefulle ytringer av religiøse minoriteter, spesielt muslimer.

Representanten fra Saudi-Arabia gikk lenger og ba Norge kriminalisere kritikk av religioner og profeter.

- Ikke alle anbefalinger Børge Brende bør akseptere, kommenterer kommunikasjonssjef i FN-sambandet Torbjørn Urfjell tørt på Twitter.

Fra Russland fikk Norge skarp kritikk, blant annet for å la ekstremistgrupper få «operere fritt.» Russland mente også at barn krenkes ved måten barn kan tas fra foreldrene, noe Brende også svarte på.

- Barn skal vokse opp hos foreldrene sine. Overtakelse av barnet kan bare forekomme hvis et barn utsettes for alvorlig omsorgssvikt, vold eller farlige forhold. Her kan vi imidlertid ikke inngå noen kompromisser — barnet må komme først, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer