STOPPER DOMMEN:  Iran stopper dødsdommen mot Sakineh Mohammadi Ashtiani, ifølge Press TV.
STOPPER DOMMEN: Iran stopper dødsdommen mot Sakineh Mohammadi Ashtiani, ifølge Press TV.Vis mer

Iran stopper dødsdommen mot Ashtiani (43)

Men kritiserer Vesten for å gjort saken til et menneskerettighetsspørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Dødsdommen mot Sakineh Mohammadi Ashtiani stoppes. Det sier en talsmann for det iranske utenriksdepartementet til den statlige iranske TV-stasjonen Press TV.

- Dommen mot Ashtiani for utroskap har blitt stoppet og saken hennes skal opp til en ny vurdering. Dommen mot henne for medvirkning til drap skal også sees på, sier talsmannen Ramin Mehmanparast.

Han benytter samtidig anledningen til å kritisere Vesten for å gjort saken om til et spørsmål om menneskerettigheter.
 
- Hvis det å løslate alle som er dømt for mord er å følge menneskerettighetene, så kan de europeiske landene løslate alle drapsmennene de har fengslet, raljerer han.

Utsatt for press Iran har blitt utsatt for et massivt internasjonalt press siden Ashtianis sak ble kjent i sommer.

Den 43-år gamle tobarnsmoren ble først dømt for å ha hatt «et uanstendig forhold» til to menn, etter at ektemannen hennes døde i 2006. Dommen ble omgjort til døden ved steining etter påstander om at hun også hadde vært delaktig i drap på ektemannen.

Det var forsvareren hennes  Mohammad Mostafaei som gjorde saken hennes internasjonalt kjent. Det førte til at det ble utstedt en arrestordre på ham, og Mostafaei flyktet til Norge hvor han har søkt asyl.

Avviser pisking Ashtianis sønn fortalte i helgen at moren i tillegg til dødsstraffen var dømt til 99 piskeslag. Årsaken skal ha vært at The Times ved en feil trykket et bilde som skulle være av henne uten sjal. Siden viste det seg at bildet slettes ikke var av Ashtiani, men av en eksiliraner bosatt i Sverige.

Talsmannen for iransk TV avviser tilleggsstraffen. Påstandene om straffen er ikke sanne, hevder Mehmanparast.