Iran testet mellomdistanserakett

Kan slå ut mål som ikke er synlige på radar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iran har prøveskutt en mellomdistanserakett under den store marineøvelsen som pågår i Persiabukta, opplyser en talsmann for den iranske marinen.

- Mellomdistanseraketten er en bakke til luft-rakett utstyrt med det siste av teknologi som kan slå til mot mål som ikke er synlige på radar, og som har systemer som kan forstyrre rakettnavigasjoner, sier Mahmoud Mousavi, øverstkommanderende for den iranske marinen, til nyhetsbyrået IRNA.

Lørdag meldte et annet iransk nyhetsbyrå at flere langdistanseraketter var blitt prøveskutt under marineøvelsen. Denne opplysningen ble senere trukket tilbake, og iranske marinetalsmenn sa at prøveoppskytingen av disse var blitt forsinket, men ville bli gjennomført i løpet av de nærmeste dagene.

Moussavi understreker samtidig at Iran ikke har til hensikt å stenge det strategisk viktige Hormuzstredet i Persiabukta med mindre det «blir nødvendig».

- Vi søker fred, sikkerhet og fri skipsfart, og vi er ikke ute etter å stenge Hormuzstredet, sier Mousavi søndag.

Om lag 40 prosent av verdens oljeforsyninger som fraktes på skip går gjennom Hormuzstredet hvert år.

- Men vi har vår del av stredet, og dersom våre interesser settes på spill settes også interessen til andre Golf-stater på spill også, sier han.

(NTB)