Iran truer med storkrig

«Må kjempe til siste amerikanske soldat», sier Irans utenriksminister i en krystallklar advarsel til USA og Saudi-Arabia.

ANGREP: Natt til lørdag ble Saudi-Arabia angrepet av et droneangrep - og det gir globale konsekvenser. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif truer USA og Saudi-Arabia med storkrig, dersom situasjonen eskalerer og et av de to landene skulle gjennomføre et angrep mot Iran.

Ifølge CNN sier Zarif at de to landene blir nødt til å kjempe «til den siste amerikanske soldat», dersom Iran angripes.

Utenriksministeren legger til at Iran håper på å unngå krig, og sier at landet er villig til å gå inn i samtaler med Saudi-Arabia og Emiratene for å roe ned situasjonen. Forhandlinger med USA blir imidlertid fortsatt blankt avvist.

Natt til lørdag ble Saudi-Arabias oljeindustri rammet av droneangrep. Det ene rammet oljeprosesseringsanlegget Abqaiq, det største i sitt slag i verden. Det andre rammet et oljefelt i Khurais. Begge tilhører det statlige oljeselskapet Aramco, og angrepene førte til det største kuttet i oljeproduksjonen i verdenshistorien.

- Reaksjon påkrevd

Både USA og Saudi-Arabia har siden gått ut og sagt at Iran var involvert. Så seint som i går kveld la Saudi-Arabia fram det de hevder beviser at angrepet mot oljeanleggene «utvilsomt» var sponset av Iran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer