Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iran truet Norge

Irans ambassadør truer med alvorlige konsekvenser dersom Stortinget møter med en iransk opposisjonsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort tid etter at utenrikskomiteens medlemmer fikk en e-post som bekreftet møtet med den kjente opposisjonslederen Maryan Rajavi, ringte den iranske ambassadøren til Stortinget, skriver VG.

Ambassadør Abdul Reza Faraji Rad ba leder av utenrikskomiteen Olav Akselsen (Ap) om et hastemøte.

Konsekvenser

Under møtet som fant sted fredag, kom ambassadøren med trusler om alvorlige konsekvenser for forholdet mellom Norge og Iran dersom Stortinget gjennomførte møtet med opposisjonslederen.

Stortingets sikkerhetssjef Gerrit Løberg sier til VG at han kommer til å ta opp saken med Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

Kildesøk

Ifølge avisa forsøker Stortinget å finne ut hvordan den iranske ambassaden klarte å fange opp at Rajavi skulle komme på besøk.

- Det er ingen andre enn utenrikskomiteen og noen få til som har visst om dette før mailen ble sendt ut. Det er svært lite sannsynlig at noen av disse har kontaktet den iranske ambassadøren, sier Frps medlem av komiteen, Morten Høglund.

TRUER: Irans amabassadør Abdul Reza Faraji Rad truet med alvorlige konsekvenser dersom Stortinget gjennomfører et planlagt møte med opposisjonslederen. Foto: Knut Falch/Scanpix
TRUER: Irans amabassadør Abdul Reza Faraji Rad truet med alvorlige konsekvenser dersom Stortinget gjennomfører et planlagt møte med opposisjonslederen. Foto: Knut Falch/Scanpix Vis mer

(NTB)