Iran: USA dømt til å mislykkes

USA har innført de tøffeste sanksjonene siden 1979. Men tør de bombe?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går innførte USA de tøffeste sanksjonene mot Iran siden revolusjonen i 1979.

I dag svarer Iran med å si at sanksjonene er dømt til å mislykkes.

- Den fiendtlige amerikanske politikken mot det respektable iranske folket og landets lovlige institusjoner er i strid med internasjonal lov. Politikken er uten verdi og som tidligere, dømt til å mislykkes, sier Mohammad Ali Hosseini, talsmann for det iranske utenriksdepartementet til BBC.

Ute etter Revolusjonsgarden

De nye sanksjonene rammer blant annet åtte enkeltpersoner, tre statseide banker og flere selskaper. Men i første rekke er det Den iranske revolusjonsgarden USA er ute etter å svekke.

Den 125 000 mann store Revolusjonsgarden kontrollerer en tredel av landets økonomi, og disponerer egne stridsvogner og fly. Revolusjonsgarden eier også hoteller, oljeselskaper og andre forretningsvirksomheter, skriver britiske The Guardian.

De nye straffetiltakene retter seg også mot Irans elitestyrke, den såkalte Quds-styrken. USA hevder denne styrken på omkring 15 000 soldater bidrar til å trene militante islamister verden over, i tillegg til den iranske Revolusjonsgarden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.