Iran utelukker ikke forhandlinger om anriket uran

Anriker uran på et nivå som kan fremstille atomvåpen, men kan nå gå med på diskusjon om senking av nivået.

Anriker uran: Iran anriker uran på et nivå som kan brukes i fremstilling til atomvåpen. Landet kan nå gå med på å diskutere nivået som blir anriket. Foto: Iranian President's Office / AP Photo / Ntb Scanpix
Anriker uran: Iran anriker uran på et nivå som kan brukes i fremstilling til atomvåpen. Landet kan nå gå med på å diskutere nivået som blir anriket. Foto: Iranian President's Office / AP Photo / Ntb ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi sier at Iran ikke vil oppgi retten til å anrike uran, men at landet er åpent for å diskutere nivået på anrikingen.

Iran anriker nå uran på et såpass høyt nivå at det kan brukes i fremstillingen av atomvåpen. Det skaper bekymring i verdenssamfunnet, som under de nye atomforhandlingene krever at Iran senker anrikingsnivået, samt legger ned anlegget der prosessen foregår.

Lørdag ble en ny runde med forhandlinger om Irans atomprogram innledet i Istanbul. Nå sier landets utenriksminister at landet er åpent for forhandlinger om nivået på anrikingen, men at det først vil bli snakket om under neste forhandlingsmøte i Bagdad 23. mai.

- Det er for tidlig å snakke om denne saken. Det er en sak for Bagdad-møtet, og jeg vil ikke gå i detaljer. Vi håper at dette vil gi oss vår rett og at deres bekymringer vil bli tatt hånd om, sier Salehi til den iranske TV-kanalen Jam e-Jam.

Uran blir nå anriket til en renhet på 20 prosent, men kan anrikes helt opptil 100 prosent.

(NTB)