Anriker uran: Iran anriker uran på et nivå som kan brukes i fremstilling til atomvåpen. Landet kan nå gå med på å diskutere nivået som blir anriket. Foto: Iranian President's Office / AP Photo / Ntb Scanpix
Anriker uran: Iran anriker uran på et nivå som kan brukes i fremstilling til atomvåpen. Landet kan nå gå med på å diskutere nivået som blir anriket. Foto: Iranian President's Office / AP Photo / Ntb ScanpixVis mer

Iran utelukker ikke forhandlinger om anriket uran

Anriker uran på et nivå som kan fremstille atomvåpen, men kan nå gå med på diskusjon om senking av nivået.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi sier at Iran ikke vil oppgi retten til å anrike uran, men at landet er åpent for å diskutere nivået på anrikingen.

Iran anriker nå uran på et såpass høyt nivå at det kan brukes i fremstillingen av atomvåpen. Det skaper bekymring i verdenssamfunnet, som under de nye atomforhandlingene krever at Iran senker anrikingsnivået, samt legger ned anlegget der prosessen foregår.

Lørdag ble en ny runde med forhandlinger om Irans atomprogram innledet i Istanbul. Nå sier landets utenriksminister at landet er åpent for forhandlinger om nivået på anrikingen, men at det først vil bli snakket om under neste forhandlingsmøte i Bagdad 23. mai.

- Det er for tidlig å snakke om denne saken. Det er en sak for Bagdad-møtet, og jeg vil ikke gå i detaljer. Vi håper at dette vil gi oss vår rett og at deres bekymringer vil bli tatt hånd om, sier Salehi til den iranske TV-kanalen Jam e-Jam.

Uran blir nå anriket til en renhet på 20 prosent, men kan anrikes helt opptil 100 prosent.

(NTB)