ATOMNYHETER: Irans president Mahmoud Ahmadinejad sa i en tale at det snart vil komme store nyheter om utviklingen i landets atomprogram. Her taler han under en konferanse i Tehran 8. februar. Foto: SCANPIX/REUTERS/Morteza Nikoubazl
ATOMNYHETER: Irans president Mahmoud Ahmadinejad sa i en tale at det snart vil komme store nyheter om utviklingen i landets atomprogram. Her taler han under en konferanse i Tehran 8. februar. Foto: SCANPIX/REUTERS/Morteza NikoubazlVis mer

Iran varsler store nyheter om sitt kjernefysiske program

President Mahmoud Ahmadinejad talte på 33-årsdagen til den islamske revulosjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi vil snart komme med veldig viktige nyheter om utviklingen i vårte kjernefysiske program, sier Ahmadinejad i en tale, ifølge iransk tv, melder Reuters.

Demonstrasjoner Han holdt talen på 33-årsjubileet til den islamske revolusjonen. Titusener iranere var med på demonstrasjoner, arrangert av staten, over hele landet for å markere jubileet.

Demonstrantene holdt iranske flagg og bilder av Ayatollah Ali Khomeni, og ropte «Død over Israel» og «Død over Amerika».

- I noen av de kommende dagene vil verden se Irans kunngjøring om vår veldig viktige og store framskritt i vårt kjernefysiske program, sa Ahmadinejad til en folkemengde på Frihetsplassen i Tehran, som ble vist på Iransk TV, ifølge Reuters.

Spenning Han sa ikke noe mer om hva disse nyhetene vil være.

Spenningen mellom Vesten og Iran har økt de siste ukene på grunn av landets atomprogramm. USA og USAs allierte i Europa har foreslått nye sanksjoner for å forsøke å tvinge Tehran tilbake til forhandlingsbordet før de kan produsere atombomber.

USAs president Barack Obama sa tidligere denne måneden til at ingen muligheter vil bli utelukket hvis den spente situasjonen utvikler seg videre utover våren, men understreket at USA samarbeider med Israel om å løse situasjonen ved bruk av diplomatiske midler.

Iran sier at de har fredelige hensikter med atomprogrammet.