Iran verver frivillige til kamp mot Israel

Verver på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe innflytelsesrike, konservative iranere har iverksatt en internettaksjon for å verve frivillige til å slåss mot Israel.

Internettaksjonen skal være en reaksjon på Israels angrep på Gazastripen. Rundt 3.500 personer skal ha registrert seg på det som kalles De kjempende geistliges samfunns internettside.


Nettsiden gir de frivillige valg mellom tre kampområder: militær, finansiell eller propaganda.

Gruppen, som har betydelig politisk og økonomisk makt i Iran, oppgir ikke flere detaljer om sitt program, som for eksempel hvordan det skal iverksettes.


Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, erklærte søndag at enhver som blir drept i kamp til forsvar for palestinerne på den Hamas-kontrollerte Gazastripen vil bli martyr.

Khameneis erklæring betraktes ikke som en regjeringsbeslutning og forplikter ikke regjeringen til å erklære Israel krig eller iverksette angrep. Men Iran betrakter Israel som sin erkefiende, og president Mahmoud Ahmadinejad har flere ganger kommet med oppfordringer til det som tolkes som utslettelse av staten Israel.

(NTB)

UTSLETTE ISRAEL? President Mahmoud Ahmadinejad har flere ganger kommet med oppfordringer til det som tolkes som utslettelse av staten Israel.
UTSLETTE ISRAEL? President Mahmoud Ahmadinejad har flere ganger kommet med oppfordringer til det som tolkes som utslettelse av staten Israel. Vis mer