Iran ydmyker briter

Iransk fjernsyn viste i dag bilder av de arresterte britiske soldatene mens de marsjerer i ring med bind for øynene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den iranske regjeringen lovet i dag tidlig at de ville løslate de åtte - seks soldater og to sjømenn - i løpet av dagen, men en iransk fjernsynsstasjon meldte at løslatelsen trolig ikke ville skje før torsdag - på grunn av praktiske problemer.

Britiske utsendinger møtte onsdag iranske tjenestemenn for å forsøke å løse saken så fort som mulig. Britene fastholdt at de håpet på en løslatelse alt onsdag, men onsdag kveld var det tydelig at det var skjær i sjøen.

Forhandlingene trakk ut, og ifølge TV-stasjonen Al-Alam ville forhandlingene fortsette torsdag. Ifølge en britisk diplomat fortsatt imidlertid samtalene om løslatelse onsdag kveld.

Bind for øynene

I mellomtiden måtte soldatene finne seg i å bli ført med bind for øynene langs bredden av elva der de ble arrestert mandag.

Marinesoldatene og de to sjømennene måtte marsjere rundt i sirkler under den hete sola, med hvite tøystykker som øyebind. De holdt en hånd på hodet, og en på skulderen til soldaten foran dem.

Lederen for den marsjerende gjengen var et medlem av den beryktede iranske revolusjonsgarden. Han geleidet gruppen ved et lett grep i skjorta på den første.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer