FEIRET I GATENE: Partene er nå kommet til enighet om en historisk atomavtale. Det visste unge iranske menn og kvinner og feire. Foto: NTB Scanpix
FEIRET I GATENE: Partene er nå kommet til enighet om en historisk atomavtale. Det visste unge iranske menn og kvinner og feire. Foto: NTB ScanpixVis mer

Iranere danset i gatene etter atom-enighet

Og bilister tutet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Unge iranske menn og kvinner danset i gatene i hovedstaden Teheran mandag kveld, mens bilister tutet for å feire den historiske atomavtalen.

Det var klokka 08.15 i dag tidlig at det ble klart at Iran har blitt enige med USA, Storbritannia, Russland og Kina om en atomavtale, etter flere år med forhandlinger.

Avtalen ble klokka 10.30 bekreftet av Irans utenriksminister Javad Zarif og EUs utenrikssjef Federica Mogherini i en pressekonferanse.

Millioner av iranere har fulgt samtalene mellom de seks internasjonale stormaktene og Iran tett i flere måneder.

Når partene nå er kommet til enighet, er forventningen at landets økonomi, som er rammet av år med sanksjoner, stabiliseres og at hverdagen blir enklere.

Nord i hovedstaden Teheran spilte bilister høy musikk fra bilstereoer, unge blåste i vuvuzela-horn, mens andre kjøpte godteri og delte det ut i gatene. Noen hadde også ikledd seg nasjonalflagget og bar plakater med bilder av president Hassan Rouhani.

Innbyggere forteller om politi som lukket øynene for festlighetene, og noen som til og med deltok i feiringen.