Omanbukta:

Irans ambassade slår knallhardt tilbake: - Det er sabotasje

USAs utenriksminister har rettet en anklagende pekefinger mot Iran etter angrepene på to tankskip i Omanbukta. Nå svarer Irans ambassade i Oslo på tiltalen.

OMANBUKTA: Denne videoen skal vise iranske styrker som fjerner en udetonert mine fra et av de to tankskipene som skal ha blitt angrepet i Omanbukta torsdag. ifølge U.S Central Command. De frigir videoen bare timer etter at USAs utenriksminister Mike Pompeo ga Iran skylda for de angivelige angrepene. Video: AP / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen ble de to tankskipene «Front Altair» og «Kokuka Courageous» angivelig angrepet i Omanbukta. Tankskipet «Front Altair» er norskeid.

Torsdag kveld ga USAs utenriksminister Iran skylda for de angivele angrepene.

- Basert på typen våpen og hvor avansert angrepet var, har etterretningen vurdert at Iran er ansvarlig for angrepet på tankskipene i Omanbukta, sa Pompeo.

Han hevder også at Iran utgjør en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet:

- Faktum er at ingen gruppe som opererer i området har de nødvendige ressurser eller ferdigheter til å gjennomføre noe som er så sofistikert, sier han.

- Det er sabotasje

En fersk video av tankskipene da hendelsen inntraff har vekket oppsikt og skal, ifølge USA, bevise at det var Iran som sto bak angrepet.

Nå slår Den iranske ambassaden i Oslo knallhardt tilbake på anklagene:

- At USA umiddelbart og uten noen form for bevis har kommet med grunnløse beskyldninger mot Iran røper at «B-laget» nå beveger seg mot en alternativ plan: sabotasje av diplomati, sier en talsperson for ambassaden til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer