Irans ambassadør: - Norge må gjøre mer for å bekjempe terroren

Et globalt problem, mener han.

TERROR-FARE: Risikoen for terror er stor, også i Norge. Som nasjon må og bør Norge bidra mer i kampen mot terrorisme Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TERROR-FARE: Risikoen for terror er stor, også i Norge. Som nasjon må og bør Norge bidra mer i kampen mot terrorisme Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den iranske ambassadøren i Norge, Majid Nili, mener Norge og resten av verdenssamfunnet må gjøre mer for å bekjempe terrorisme.

- Terrorisme har blitt et globalt problem. Risikoen for terror er stor, også i Norge. Som nasjon må og bør Norge bidra mer i kampen mot terrorisme. Dette er en kamp verdenssamfunnet ikke har råd til å tape, sier Irans sendemann til Norge, ambassadør Majid Nili, til Dagbladet.

Han fastslår at grusomhetene i Syria og Irak, som har sjokkert hele verden, ikke har noe med religion å gjøre.

- Fanatikere - Det vi nå er vitne til, og som skjer i Syria og Irak, har absolutt ikke noe med religion eller islam å gjøre. En gruppe fanatikere misbruker islam, og vår religion. Islam har ingenting med drap av uskyldige mennesker å gjøre. Her må Norge og resten av verden stå sammen og bekjempe de ekstreme fanatikere, sier Majid Nili.

Ambassadøren mener det er helt nødvendig å ta ekstremistgrupper i Norge - som Profetens Ummah - på alvor.

- Profetens Ummah og liknende grupperinger er farlige. Fanatiske ekstremister som misbruker vår religion. Vi må bekjempe holdningene til grupperinger og enkeltpersoner som støtter og oppfordrer til terror, sier Majid Nili.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer