Irans leder la ut bilde av person som ligner på Obama med pistol til hodet

- Han sier mye vi finner helt forkastelig, svarer Det hvite hus.

ÅNDELIG LEDER:  Ayatollah Ali Khamenei har styrt Iran siden 1989. Nå har han angivelig postet et bilde av det som tilsynelatende er Barack Obama som holder en pistol mot hodet. Foto: Abaca / NTB Scanpix
ÅNDELIG LEDER: Ayatollah Ali Khamenei har styrt Iran siden 1989. Nå har han angivelig postet et bilde av det som tilsynelatende er Barack Obama som holder en pistol mot hodet. Foto: Abaca / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Atomavtalen med Iran til siden: USA og Iran er ikke blitt bestevenner riktig ennå.

Det illustrerer godt den siste Twitter-meldingen fra en konto som ifølge CNN skal være tilknyttet Irans åndelige leder ayatolla Ali Khamenei.

Med pistol til hodet Meldingen, som er datert lørdag 25. juli inneholder en tekst samt et bilde. På bildet er det også et sitat fra ayatollaen samt en illustrasjon av det som tilsynelatende er USAs president Barack Obama i silhuett-form som holder en pistol til hodet.

Sitatet på bildet lyder som følger, og skal selv ha blitt fremmet av ayatollaen selv 18. juli: «Vi ønsker ingen krig velkommen, ei heller initierer vi til krig, men hvis en krig skjer vil taperen bli det aggressive og kriminelle USA».

Teksten i meldingen inneholder også begynnelsen av sitatet, samt en setning i forkant som oversatt til norsk lyder slik: «USAs president har sagt at han kan slå ut Irans forsvar».

Uklar involvering Ifølge CNN er det uklart hvor involvert, hvis noe, Irans åndelige leder Khamenei er i meldingene som blir lagt ut på Twitter-kontoen i hans navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer