Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irans leder la ut bilde av person som ligner på Obama med pistol til hodet

- Han sier mye vi finner helt forkastelig, svarer Det hvite hus.

 ÅNDELIG LEDER:  Ayatollah Ali Khamenei har styrt Iran siden 1989. Nå har han angivelig postet et bilde av det som tilsynelatende er Barack Obama som holder en pistol mot hodet. Foto: Abaca / NTB Scanpix
ÅNDELIG LEDER: Ayatollah Ali Khamenei har styrt Iran siden 1989. Nå har han angivelig postet et bilde av det som tilsynelatende er Barack Obama som holder en pistol mot hodet. Foto: Abaca / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Atomavtalen med Iran til siden: USA og Iran er ikke blitt bestevenner riktig ennå.

Det illustrerer godt den siste Twitter-meldingen fra en konto som ifølge CNN skal være tilknyttet Irans åndelige leder ayatolla Ali Khamenei.

Med pistol til hodet Meldingen, som er datert lørdag 25. juli inneholder en tekst samt et bilde. På bildet er det også et sitat fra ayatollaen samt en illustrasjon av det som tilsynelatende er USAs president Barack Obama i silhuett-form som holder en pistol til hodet.

Sitatet på bildet lyder som følger, og skal selv ha blitt fremmet av ayatollaen selv 18. juli: «Vi ønsker ingen krig velkommen, ei heller initierer vi til krig, men hvis en krig skjer vil taperen bli det aggressive og kriminelle USA».

Teksten i meldingen inneholder også begynnelsen av sitatet, samt en setning i forkant som oversatt til norsk lyder slik: «USAs president har sagt at han kan slå ut Irans forsvar».

Uklar involvering Ifølge CNN er det uklart hvor involvert, hvis noe, Irans åndelige leder Khamenei er i meldingene som blir lagt ut på Twitter-kontoen i hans navn.

Noen av meldingene som er publisert på Twitter-kontoen virker å være førstehånds uttalelser fra Khamenei selv, andre refererer til lederen i tredjeperson, ofte akkompagnert av bilder av ham under ulike tilstelninger.

I mange av meldingene blir det rettet kritikk mot Israel og USA, men mange snakker også om enhet i den muslimske verden. Den nevner også de mange opptøyene i USA de siste månedene som har sprunget ut fra politivold mot afroamerikanske personer.

Meldingen med den tilsynelatende silhuettillustrasjonen av Obama, er i skrivende stund blir delt nesten 1800 ganger og blitt favorittmerket rundt 740 ganger.

- Forkastelig - Den åndelige lederen sier mye vi finner helt forkastelig, sier Ben Rhodes ved Det hvite hus, ifølge CNN, og legger til:

- Dette er en del av mønsteret som gjør oss alvorlig bekymret over den iranske regjeringen, enten det er deres støtte til terrorister eller deres trusler mot Israel og USA.

Og nettopp derfor er det så viktig å hindre at Iran utvikler atomvåpen, argumenterte Det hvite hus for, ifølge CNN.

De skriver videre at Khamenei uttalte tidligere denne måneden at den omtalte atom-avtalen ikke ville endre Irans politikk omkring «den arrogante regjeringen i USA».


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!