Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irans leder med sylfrekt stikk til Trump

Aytatolla Ali Khamenei la ut bilde mens han leser «Fire and Fury».

LESTE TRUMP-BOK: Her er ayatolla Ali Khamenei avbildet mens han leser boka «Fire and Fury», som er et drepende portrett av Donald Trumps administrasjon. Bildet ble tatt dager etter at Trump trakk USA fra atomavtalen. Foto: Khamenei.ir
LESTE TRUMP-BOK: Her er ayatolla Ali Khamenei avbildet mens han leser boka «Fire and Fury», som er et drepende portrett av Donald Trumps administrasjon. Bildet ble tatt dager etter at Trump trakk USA fra atomavtalen. Foto: Khamenei.ir Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei ser ut til å ha fattet interesse for den omstridte skandaleboka «Fire and Fury» om USAs president Donald Trump.

Forholdet mellom USA og Iran ble dramatisk forverret denne uka, da Trump trakk USA fra den historiske atomavtalen mellom stormaktene og Teheran.

På Khameneis offisielle Instagram-side er det lagt ut flere bilder av ayatollaen på bokmessa i Teheran. På ett av bildene kikker Khamenei i en persisk utgave av Michael Wolffs bok, som skapte store overskrifter da den kom ut i USA i januar.

Knusende portrett

Boka er beskrevet som et knusende portrett Trump og hans indre krets, sår tvil ved presidentens mentale helse, og beskriver Det hvite hus som kaotisk.

Instagram-posten fikk raskt over 100 000 likerklikk etter at det ble lagt ut fredag, og har i skrivende stund over 125 000 bilder.

Bilder av verdensledere som tilsynelatende leser boka, er tidligere blitt fabrikkert, men faktasjekknettstedet Snopes fastlår at bilde av Irans leder er ekte. Ifølge ayatollaens egne nettsider og Tehran Times ble bilder tatt på ei bokmesse i landets overstad i går. Bilder er også publisert på lederens nettside.

Raste

Trump har slått fast at boka, som slo ned som en av årets største politiske bomber i januar, er full av løgner.

Da Trump brøt atomavtalen sa Khamenei at han uansett aldri stolte på USA. Prestestyret kommer uansett til å overleve den amerikanske presidenten, mener ayatollaen.

- Denne mannen kommer til å bli forvandlet til støv og hans kropp vil bli mat for marker og maur, mens den islamske republikken vil bestå, sa Khamenei onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media