Irans myndigheter fester grepet

Studentbyen i Teheran ligger øde og forlatt i dag, etter at politi og militsgrupper tok kontroll og varslet jakt på dem som sto bak urolighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare rundt 150 utenbys studenter var igjen på området, blant knust glass og utbrente oppholdsrom, etter de alvorligste urolighetene siden revolusjonen i 1979.

Studentene har ikke formelt innstilt protestaksjonene, og de står fast på kravene om at politisjefen må fjernes. De krever også at to offiserer som ga ordre om å angripe demonstrantene må stilles for retten, og at likene av drepte demonstranter må frigis.

De hevder at minst fem demonstranter ble drept da politi og borgerverngrupper gikk til angrep på en fredelig demonstrasjon. Myndighetene sier at en student mistet livet.

Takket folket

Innenriksminister Abdolvahed Mousavi-Lari takket i dag folket for å ha hjulpet til å gjenopprette ro og orden. Han innrømmet at uroen hadde ført til en politisk krise i Iran, men fremholdt at myndighetene nå har full kontroll.

Myndighetene har ifølge innenriksministeren innledet en intens jakt på dem som antas å stå bak urolighetene. Mange skal allerede være arrestert.

(NTB-Reuters)