- OSAMA ER I WASHINGTON: Den iranske presidenten med oppsiktsvekkende uttalelser i intervju på amerikansk fjernsyn. Her fra da han ble tatt i mot i FNs sikkerhetsråd der han 3. mai deltok på møte. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/Scanpix
- OSAMA ER I WASHINGTON: Den iranske presidenten med oppsiktsvekkende uttalelser i intervju på amerikansk fjernsyn. Her fra da han ble tatt i mot i FNs sikkerhetsråd der han 3. mai deltok på møte. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/ScanpixVis mer

Irans president hevder Osama bin Laden befinner seg i Washington

- Vi er ganske sikre på at Ahmadinejad tar feil, sier amerikanske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Jeg har hørt at Osama bin Laden er i Washington D.C.

- Nei, det gjorde du ikke.

- Jo, det gjorde jeg. Han er her.

Overfor ser du et lite utdrag fra et forbløffende intervju med Irans president Mahmoud Ahmadinejad på den amerikanske TV-kanalen ABC News (les hele dialogen gjengitt her). Om dette er sagt ironisk, er uklart.

Det var i forbindelse med spørsmål rundt en ny dokumentar som hevder at bin Laden befinner seg i Irans hovedstad Teheran at den iranske presidenten kom med påstanden om at den ettersøkte al-qaida-lederen Osama bin Laden befinner seg i USAs hovedstad Washington D.C.

- Samarbeidet med Bush- Jeg er ganske sikker på at han er i Washington. Jeg mener det er en stor sjanse for han han er der, sa den iranske lederen i intervjuet.

- Han er i Washington fordi han var en tidligere samarbeidspartner av Bush. De var faktisk kollegaer i gamledager. Det vet du. De var i oljeindustrien sammen. De jobbet sammen. Bin Laden har aldri samarbeidet med Iran, men han har samarbeidet med Bush.

På spørsmål om hva Ahmadinejad hadde gjort dersom Osama bin Laden hadde befunnet seg i Teheran, sier presidenten at grensene er stengte.

I WASHINGTON? Amerikanske myndigheter avviser på det sterkeste at al-Qaida-leder Osama bin Laden befinner seg i Washington. Arkivfoto: REUTERS
I WASHINGTON? Amerikanske myndigheter avviser på det sterkeste at al-Qaida-leder Osama bin Laden befinner seg i Washington. Arkivfoto: REUTERS Vis mer

- Uansett om det er tre amerikanske fjellklatrere eller bin Laden. Grensene våre er stengte for ulovlig inntreden.

Avviser påstandeneIronibruk fra presidentens side eller ikke, innenriksdepartementet i USA tar uttalelsene alvorlig og avviser påstandene på det sterkeste.

- Vi har de siste timene gjort grundige undersøkelser og kan melde om at Osama bin Laden ikke er her, sier P. J. Crowley på en pressekonferanse, ifølge Fox News.

På spørsmål om de har undersøkt i Washington, sier Crowley at de er «ganske sikre» på at Ahmadinejad tar feil.

I en humoristisk kommentar skriver Guardian-kommentator Richard Adams at det slett ikke trenger å være så usannsynlig:

- Washington med alle ambassadene og organisasjonene er den ideelle plassen for en rik outsider å blande seg inn. Men Ahmadinejad kan ikke ha rett. Hvis han faktisk bodde i Washington ville han dratt til Det hvite hus' korrespondentsmiddagen sist lørdag, sammen med andre kjendiser som Justin Bieber.