Irans utenriksminister forlot middag på grunn av kjole

Skulle ha sittet til bords med USAs Condoleezza Rice.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Irans utenriksminister forlot brått en middag der han skulle sitte overfor USAs utenriksminister Condoleezza Rice. Årsaken var angivelig at den egyptiske fiolinistens røde kjole var for utfordrende, skriver Reuters

Før konferansemiddagen torsdag var det store forventninger om at Rice ville benytte anledningen til en samtale med Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki.

I stedet forlot Mottaki middagen mens gjestene var i ferd med å gå til bords.

- Jeg er ikke sikker på hvilken kvinne han var mest redd for; kvinnen i den røde kjolen eller utenriksministeren, sa pressetalsperson for USAs utenriksdepartement, Sean McCormack.

Ifølge amerikanske myndigheter klagde Mottaki på at den røde kjolen til en russisk fiolinist som sto for underholdningen under middagen, var for utfordrende. De tror imidlertid at den egentlige årsaken til hendelsen var at Mottaki ikke var fornøyd med bordplassering overfor Rice, og at denne hadde skapt bestyrtelse blant den iranske delegasjonen.

Egyptiske og iranske myndigheter har ikke kommentert middagen eller hvorfor Mottaki forlot den så raskt.

Et møte mellom Rice og Mottaki vil være det første på så høyt nivå mellom de to landene på tre tiår, der isfronten har hardnet til den siste tiden. Fra amerikansk side sies det at ikke noe møte mellom de to skal være planlagt.

GIKK FRA MIDDAGEN: Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki under konferansen om Irak i Sharm el-Sheikh. Mottaki gikk fra en middag i går, grunnet en noe utringet kjole. Andre mener grunnen var at han ble plassert overfor Condoleezza Rice ved bordet. Foto: SCANPIX/REUTERS/NASSER NURI
GIKK FRA MIDDAGEN: Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki under konferansen om Irak i Sharm el-Sheikh. Mottaki gikk fra en middag i går, grunnet en noe utringet kjole. Andre mener grunnen var at han ble plassert overfor Condoleezza Rice ved bordet. Foto: SCANPIX/REUTERS/NASSER NURI Vis mer
USAs UTENRIKSMINISTER Condoleezza Rice på den internasjonale konferansen om Irak, i Sharm el-Sheikh. USAs forhold til Iran har ikke blitt bedre den siste tiden, og de to landene har ikke sankket med hverandre på toppnivå på flere tiår.