Iransk advokat dømt til elleve års fengsel

Blant annet for å ha stilt til intervjuer i utenlandsk presse.

KJEMPER FOR SOTOUDEH: Ifølge ektemannen er Nasrin Sotoudeh dømt for forbrytelser mot den nasjonale sikkerheten, propagandavirksomhet mot regimet og medlemskap i Human Rights Defenders' Centre, en organisasjon som er ledet av fredsprisvinner Shirin Ebadi. Foto: AP/Scanpix
KJEMPER FOR SOTOUDEH: Ifølge ektemannen er Nasrin Sotoudeh dømt for forbrytelser mot den nasjonale sikkerheten, propagandavirksomhet mot regimet og medlemskap i Human Rights Defenders' Centre, en organisasjon som er ledet av fredsprisvinner Shirin Ebadi. Foto: AP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De sa i går til min kones advokat at hun er dømt til elleve års fengsel, og at hun får forbud mot å arbeide som advokat og mot å forlate Iran i 20 år. Det er sjokkerende, sa Reza Khandan til nyhetsbyrået AFP mandag.

Sotoudeh ble pågrepet i september.

Ifølge ektemannen er hun dømt for forbrytelser mot den nasjonale sikkerheten, propagandavirksomhet mot regimet og medlemskap i Human Rights Defenders' Centre, en organisasjon som er ledet av fredsprisvinner Shirin Ebadi.

Bakgrunnen for saken er blant annet at Sotoudeh har latt seg intervjue av utenlandsk presse.

Hun har også forsvart personer som ble pågrepet i forbindelse med uroen etter det omstridte presidentvalget i Iran i 2009.

(NTB)