IKKE FORENELIG: En iransk aktor vil forby hund, og begrunner uttalelsen med at hund ikke er forenelig med islam. Foto: Sören Andersson / TT 
IKKE FORENELIG: En iransk aktor vil forby hund, og begrunner uttalelsen med at hund ikke er forenelig med islam. Foto: Sören Andersson / TT Vis mer

Iransk aktor: - Ikke forenlig med islam å ha hund

Hundeeiere risikerer å få sine husdyr beslaglagt, sier aktor i den iranske provinsen Isfahan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er opprør blant hundeelskere i Iran etter at aktor Mohsen Boosaidi ved den iranske provinsen Isfahan uttalte at hunder er uforenelig med islam, og at eierne derfor nå risikerer å få de firbeinte beslaglagt.

- Hvis vi får greie på at noen eier og bryr seg om hunder, og dermed oppfordrer til vulgær vestlig kultur, kommer vi til å gripe inn, sier aktor Mohsen Boosaidi til nyhetsbyrået Fars.

Beslutningen er fattet med grunnlag i at aktoren mener det er uforenlig med landets religiøse lederes tolkning av islam å eie hund.

Ifølge avisa Times of Israel skal myndighetene allerede ha startet konfiskering av kjæledyr.

En ikke navngitt hundeeier i Shahin Shahr i Isfahan-provinsen har fortalt Irans avis Shahrvand at han tok med seg hunden sin til veterinæren, men at da han kom tilbake senere for å hente hunden, var hunden borte.

- Helt siden vår hund ble tatt fra oss, har det kun vært gråt og snufsing å høre i huset vårt, sier han.

Dagbladet/ NTB