Iransk-britiske Ghoncheh (25) ville se volleyballkamp i Iran: Nå har hun fått dommen

Må sone i fengsel etter å ha spredd «antiregime-propaganda»

I IRANSK FENGSEL Bildet skal være tatt i London i 2012 og publisert av Free Ghoncheh - en Facebook-kampanje som har rettet oppmerksomhet rundt fengslingen av den iransk-britiske kvinnen som nå er dømt til fengsel etter å forsøkt å ta seg inn på en volleyballkamp.  Foto: AP Photo/Free Ghoncheh Campaign
I IRANSK FENGSEL Bildet skal være tatt i London i 2012 og publisert av Free Ghoncheh - en Facebook-kampanje som har rettet oppmerksomhet rundt fengslingen av den iransk-britiske kvinnen som nå er dømt til fengsel etter å forsøkt å ta seg inn på en volleyballkamp. Foto: AP Photo/Free Ghoncheh Campaign Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet omtalte tidligere i høst saken om den iransk-britiske aktivisten Ghoncheh Ghavami som ulovlig tok seg inn på en volleyballkamp i Teheran mellom Iran og Italia.

Hendelsen skjedde 20. juni i år, og tolkes som en aktivistisk handling. 

I Iran har ikke kvinner lov til å overvære volleyballkamper for menn, på samme måte som menn ikke har lov til å være til stede på flere arrangementer innen sport og kultur der kvinner opptrer.

Dømt til fengsel Da Ghavami forsøkte å ta seg inn på volleyballkampen, noe hun gjorde sammen med flere andre kvinner, ble hun angivelig plassert i isolat, ifølge hennes bror som skal ha snakket med henne i telefonen. 

Nå har hun fått dommen: ett år i fengsel, skriver flere internasjonale medier, blant dem BBC. Årsaken er at hun har «spredd antiregime-propaganda», opplyser Alizadeh Tabatabaie, som er kvinnens advokat. 

Ghoncheh Ghavami har både iransk og britisk statsborgerskap. Hun blir omtalt som en «spirende advokat» med utdanning fra London. 

I en Facebook-kampanje med hensikt å legge press på myndighetene i Iran har så langt over 23 000 personer meldt seg inn. Gruppa oppfordrer til å fortsette protester under kamper i volleyball - en sport som er svært populær i Iran. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer