- 98 PROSENTS SIKKERHET:  En iransk forsker hevder å ha funnet opp en maskin som kan spå fem til ti år fram i tid med 98 prosents sikkerhet. Maskinen er nå under arbeid, men forskeren vil ikke gi ut en prototype i frykt for at kineserne skal kopiere den. Illustrasjonsfoto: Colourbox
- 98 PROSENTS SIKKERHET: En iransk forsker hevder å ha funnet opp en maskin som kan spå fem til ti år fram i tid med 98 prosents sikkerhet. Maskinen er nå under arbeid, men forskeren vil ikke gi ut en prototype i frykt for at kineserne skal kopiere den. Illustrasjonsfoto: ColourboxVis mer

Iransk forsker hevder å ha funnet opp maskin som kan spå framtiden

- Den vil ikke ta deg med inn i framtiden, men den vil bringe framtiden til deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En forsker i Irans hovedstad, Teheran, har nylig tatt patent på det han mener er en maskin som kan spå framtiden, skriver Telegraph.

Forskeren Ali Razeghi (27) sier til nyhetsbyrået Fars at apparatet kan spå fremtiden til en person ved at brukeren berører det. Oppfinnelsen ble meldt inn til senteret for strategiske oppfinnelser nylig.

Han sier videre at tidsmaskinen kan «spå fem til ti år fram i tid, med 98 prosents sikkerhet».

Dette skal være mulig på grunn av en avanserte algoritmer.

Oppfinnelsen har fått navnet «The Aryayek Time Traveling Machine».

Fra før har forskeren allerede hele 179 oppfinnelser registrer på sitt navn, skriver avisa videre. Razeghi forteller at han har jobbet med prosjektet de siste ti åra, og at apparatet vil bli cirka like stort som en bærbar data.

- Den vil ikke ta deg med inn i framtiden, men den vil bringe framtiden til deg.

27-åringen forteller at apparatet blant annet kan brukes stategisk av militæret eller til å fastslå utviklingen i oljeprisene i tida framover.

En prototype av maskinen, som ikke vil være på markedet før om noen år, vil forskeren imidlertid ikke gi ut. Årsaken er frykten for at «kineserne vil stjele ideen og produsere millioner over natta».