Iransk milits angrep boliger

Knuste vinduer i Mousavi-vennlig bydel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Iranske milits gikk i kveld til angrep på private boliger i Gheitarieh i Teheran. Ifølge Reuters skal de ha gått til angrep på boliger som de mener tilhører Mousavis støttespillere.

I dag har titusener demonstrert i Teherans gater. Demonstrasjonene vil trolig fortsette i morgen.

Krever løslatelse
Irans opposisjonsleder Mir Hossein Mousavi og tidligere president Mohammad Khatami krever at alle som er blitt arrestert de siste dagene, blir løslatt, skriver NTB. — Vi ber dere gjøre alt som er nødvendig for å få en slutt på dagens bekymringsfulle situasjon, stanse de voldelige aksjonene mot folk og løslate de som er blitt arrestert, sier de to i en felles uttalelse onsdag kveld.
Under dagens marsj i hovedstaden, der anslagene varierte fra 70 000 til en halv million mennesker, gikk demonstrantene i stillhet for å unngå at noe kunne oppfattes som en provokasjon mot politiet, melder BBC.

Det offisielle tallet på døde under myndighetenes tilslag mot demonstrantene er sju, men usensurerte bilder og øyenvitneskildringer tyder på at tallet kan være betydlig høyere.

Risikerer dødsstraff
En ledende aktor i provinsen Isfahan har ifølge nyhetsbyrået Reuters advart demonstranter om at de risikerer dødsstraff.

- Vi advarer om at de små elementene som er kontrollert av utlendinger som prøver å forstyrre innenriks sikkerhet ved å få folk til å ødelegge og begå brannstifting, at den islamske strafferammen for slike individer som erklærer krig mot god, er henrettelse, sier Mohammadreza Habibi ifølge et statlig kontrollert nyhetsbyrå.