HARDT SKADD: 
To personer pådro seg stikkskader ved NTNU Gløshaugen i Trondheim lørdag. Omstendighetene rundt hendelsen er fortsatt noe uklare. 
Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
HARDT SKADD: To personer pådro seg stikkskader ved NTNU Gløshaugen i Trondheim lørdag. Omstendighetene rundt hendelsen er fortsatt noe uklare. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpixVis mer

Iransk NTNU-student (30) siktet for drapsforsøk

Ligger livstruende skadd på sykehus etter angrep ved universitetet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tilstanden er fortsatt livstruende for mannen som trolig sto bak gårsdagens angrep med et stikkvåpen utenfor NTNUs bygninger på Gløshaugen i Trondheim, melder Sør-Trøndelag politidistrikt under en pressekonferanse, ifølge Adressa.no.

Politiet vet fortsatt ikke hvordan mannen - en 30 år gammel iransk statsborger og NTNU-student - har fått skadene.

Mannen er siktet for drapsforsøk, sier politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.18. Et ektepar i 40-åra, som var ute og gikk tur, ringte inn og sa de ble overfalt av en ukjent mann, ifølge adressa. I basketaket som fulgte ble offeret påført to stikk i brystregionen med saks

Angriperen løp fra stedet, og ble funnet rundt 500 meter unna. Han hadde da livstruende skader, men det er ikke klart hvordan disse ble påført. De har ifølge politiet ikke oppstått som følge av basketaket med offeret.

Offerets skader betegnes som lettere.

I en twittermelding fra politiet står det at de «går bredt ut i etterforskningen av hendelsen ved NTNU. Krim. teknikere er utkalt og taktisk etterforskning iverksatt.»