Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iransk parlamentsmedlem døde av coronavirus

For mindre enn to uker siden ble han valgt inn i parlamentet. I dag døde Mohammad Ali Ramazani av coronavirus. Minst 211 personer er døde av viruset i Iran. Terrorgruppa IS sier de er lykkelige over at corona har kommet til Iran.

IRAN: WHO kaller situasjonen i Iran for «svært urovekkende. Så langt er 15 personer døde og 95 personer smitta offisielt i landet. Visehelseministeren som du ser i denne videoen er ikke den omkomne. Video: AP. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ramazani ble valgt inn i parlamentet fra den nordlige provinsen Gilan. Nå er han en av minst 211 døde av coronaviruset, ifølge BBCs korrespondent i Iran, Bahman Kalbasi.

Han melder videre at terrorgruppa IS nå uttrykker sin lykke over spredningen av corona-viruset i Iran, og da spesielt i den hellige byen Qom. Det er sjia-muslimene som verdsetter Qom som en veldig hellig by. IS-krigere mener at sjia-muslimer er vantro.

Det var BBC som i går skrev at Iran har så mange som 210 ofrene for Corona-viruset. De fleste som er døde er fra hovedstaden Teheran og byen Qom. Sistnevnte er stedet hvor Irans første tilfeller av viruset ble oppdaget.

Antallet BBC oppgir, med henvisning til «sykehuskilder» og «kilder i landets helsesystem», er seks ganger høyere enn det offisielle tallet 34.

Til tross for at Irans regjering har insistert på at de ikke holder informasjon tilbake, har et parlamentsmedlem fra Qom anklaget myndighetene for å prøve å holde den reelle situasjonen skjult.

Hele Norges coronakart